Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες

Βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες

Περιγραφή

Μία πολύ εύκολη και νόστιμη βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες! Καλή χρονιά!

Συστατικά

500 γρ αλεύρι φαρινάπ 250 γρ βούτυρο αγελάδος 275 γρ ζάχαρη 3 αυγά 3 βαιλίνες ξύσμα από ένα πορτοκάλι 100 γρ καρύδια τριμμένα στο μούλτι(όχι πολύ) 100 γρ σταφίδες 250 ml γάλα ζάχαρη άχνη προαιρετικά για το πασπάλισμα
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά και σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας για το τέλος τις σταφίδες με τα καρύδια, τα οποία τα έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλέυρι. Βουτυρώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα με αποσπόμενη βάση. Και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για περίπου 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί πριν την ψήσετε!!!

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε