Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 15:29
ΧΑΛΛΟΥΜΙ !! ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΥΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΑΛΛΟΥΜΙ !! ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΥΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Το χαλούμι αποτελεί το παραδοσιακό τυρί της μεγαλονήσου. Χρησιμοποιείται σαν τρίμμα στα μακαρόνια, συνοδεύει σαλάτες, σκέτο μέσα σε κυπριακή πίτα, ψήνεται στα κάρβουνα, μπαίνει σε ομελέτα, φτιάχνουν χαλλουμόπιτα, τηγανίζεται κ.ά.Το χαλούμι είναι ένα θρεπτικό τρόφιμο που ανήκει στην κατηγορία των γαλακτοκομικών. Έχει έντονη γεύση εάν είναι χωριάτικο. Φτιάχνεται από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, αλάτι , πυτιά και δυόσμο που του δίνει ξεχωριστό άρωμα. Θρεπτική αξία (Παραδοσιακού παφίτικου χαλουμιού) Μέσος Όρος ανά 100γρ Ενέργεια 318Kcal/ 1334KJ Πρωτείνες 21.0γρ Υδατάνθρακες 1.0γρ Λιπαρά 25.0γ Ας μάθουμε λιγάκι για την ιστορία του χαλουμιού πώς πήρε την ονομασία του και πώς παρασκευαζόταν παλαιότερα. Η ονομασία…
Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 21:16
Εύκολες λύσεις για τα λαχανικά που περισσεύουν στο ψυγείο μας

Εύκολες λύσεις για τα λαχανικά που περισσεύουν στο ψυγείο μας

Πάλι έμειναν στο ψυγείο λαχανικά και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις !!! Έχουμε και κρίση κρίμα να τα πετάξεις αλλά και πάλι δεν έχεις ιδέα πώς να τα χρησιμοποιήσεις. Παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες για να αξιοποιήσετε αυτά τα λαχανικά και να μην τα πετάξετε ! 1.Φτιάξτε ένα ριζότο λαχανικών! Δεν ξέρεις πως ;; ρίξε μια ματιά στην πιο κάτω συνταγή : Υλικά : όσα λαχανικά περίσσεψαν στο ψυγείο σου, ρυζάκι , νερό, αλάτι , πιπέρι, ελαιόλαδο Εκτέλεση : ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και μετά το νεράκι. Λίγο πριν κλείσουμε…
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 21:35
Πώς αποστειρώνουμε βάζα για μαρμελάδες,γλυκά κουταλιού,κ.τ.λ.

Πώς αποστειρώνουμε βάζα για μαρμελάδες,γλυκά κουταλιού,κ.τ.λ.

Όταν θέλουμε να φτιάξουμε μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού, καλό θα ήταν να αποστειρώσουμε πρώτα τα βαζάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αποστειρώσουμε βαζάκια. Ας δούμε παρακάτω:
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 21:02
Ταξίδι γεύσεων στους Παξούς

Ταξίδι γεύσεων στους Παξούς

Ταξιδεύοντας σε κάποιο νησί για διακοπές , πρώτα παίρνουμε πληροφορίες από κάποιον γνωστό , όπως πού να μείνουμε, σε ποια παραλία να κολυμπήσουμε, σε ποια σοκάκια να περπατήσουμε και τελευταίο και σημαντικότερο πού να φάμε.Εμείς φέτος επισκεφτήκαμε αυτό το νησί του Ιονίου χωρίς να έχουμε πολλές από τις παραπάνω πληροφορίες , παρά μόνο για το Μονοδένδρι όπου είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού με τυρκουάζ χρώμα και αντί για αμμουδιά ,άσπρα βότσαλα παντού. Αν πάτε εκεί να προτιμήσετε πίτσα μαργαρίτα με φρέσκο βασιλικό.Το βραδάκι βόλτα στο λιμάνι του νησιού με τα κότερα αραγμένα, και φυσικά στα πανέμορφα σοκάκια…

Σας προτείνουμε