Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Ταξίδι γεύσεων στους Παξούς

Ταξίδι γεύσεων στους Παξούς

Ταξιδεύοντας σε κάποιο νησί για διακοπές , πρώτα παίρνουμε πληροφορίες από κάποιον γνωστό , όπως πού να μείνουμε, σε ποια παραλία να κολυμπήσουμε, σε ποια σοκάκια να περπατήσουμε και τελευταίο και σημαντικότερο πού να φάμε.
Εμείς φέτος επισκεφτήκαμε αυτό το νησί του Ιονίου χωρίς να έχουμε πολλές από τις παραπάνω πληροφορίες , παρά μόνο για το Μονοδένδρι όπου είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού με τυρκουάζ χρώμα και αντί για αμμουδιά ,άσπρα βότσαλα παντού. Αν πάτε εκεί να προτιμήσετε πίτσα μαργαρίτα με φρέσκο βασιλικό.
Το βραδάκι βόλτα στο λιμάνι του νησιού με τα κότερα αραγμένα, και φυσικά στα πανέμορφα σοκάκια του. Καθώς περπατούσαμε το μάτι μου έπεσε σε ένα μεζεδοπωλείο με το όνομα Παξοιμάδι, όμορφο και ζεστό στολισμένο με κάδρα από παλιές αγαπημένες ελληνικές ταινίες.
Εκεί μας υποδέχτηκε ο Χρήστος που είναι και ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου μαζί με τη σύζυγό του, δύο νέα παιδιά που μετακόμισαν από την πρωτεύουσα στο πανέμορφο αυτό νησάκι για να ζήσουν πιο ανθρώπινα. Η αγάπη του Χρήστου για τη μαγειρική ήταν η αιτία να ανοίξουν αυτό το μαγαζί. Τα εδέσματά τους απλά, αλλά προπαντώς σπιτικά και πεντανόστιμα. Δεν υπήρχε περίπτωση να σου σερβίρουν κάτι, αν δεν το είχαν φτιάξει οι ίδιοι.  Φυσικά και ζήτησα συνταγές. Πρόθυμα μου δώσανε κάποιες συνταγές και μου έλεγε τα μυστικά των συνταγών. Η σπεσιαλιτέ του νησιού η τσιλικουρδόπιτα, μια πίτα με αρνίσια συκωταριά και πολλά αυγά. Πρώτος και καλύτερος ήρθε στο τραπέζι μας ο γαύρος ο μαρινάτος, η γαριδομακαρονάδα με τα μύδια, οι γαρίδες σαγανάκι, η σπιτική φάβα , οι φρέσκές τηγανιτές σαρδελίτσες που έλιωναν στο στόμα και μύριζαν θάλασσα.
Εμείς πηγαίναμε κάθε μέρα και το κάναμε στέκι μας. Αν λοιπόν πάτε κάποια φορά στους Παξούς σας το συστήνω ανεπυφύλακτα.

 

Σας προτείνουμε