Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ζύμη για κρέπες

Ζύμη για κρέπες

Περιγραφή

Πανεύκολη ζύμη για κρέπες. Γεμίστε τις με ό,τι σας αρέσει.

Συστατικά

  • 1 ½ κούπα αλεύρι
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας λιωμένη μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά κονιάκ (προαιρετικά)
  • 1 ½ κούπα γάλα
  1. Βάζω σε ένα μπωλ τα στέρεα υλικά. Το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι.
  2. Χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω στο μίγμα. Προσθέτω και το γάλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και το κονιάκ και ανακατεύω με αυγογδάρτη.
  3. Σε αντικολλητικό τηγανάκι αλείφουμε λίγη μαραγαρίνη με το πινέλο, ανάβουμε το μάτι στο δυνατό και με την κουτάλα παίρνουμε χυλό και τον ρίχνουμε στο τηγανάκι γυρίζοντας το τηγανάκι να πάει παντού ο χυλός. Με μια σπάτουλα δοκιμάζουμε σε ένα δύο λεπτά να δούμε αν ξεκολλάει η κρέπα γύρω γύρω και τη γυρίζουμε ανάποδα να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
  4. Γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε, τη διπλώνουμε στη μέση και την απολαμβάνουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε τις κρέπες στην κατάψυξη αφού τις τυλίξουμε με πλαστική μεμβράνη.

Σας προτείνουμε