Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ζύμη για τάρτα αλμυρή

Ζύμη για τάρτα αλμυρή

Περιγραφή

Γίνεται πολύ τραγανή και μπορείτε να την γεμίσετε με ό,τι θέλετε.

Συστατικά

  • 1 και 2/3 κούπας αλεύρι
  • 2/3 κούπας βούτυρο κρύο σε κομματάκια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3-4 κ.σ. νερό
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τρίβουμε με το βούτυρο να βραχεί παντού το αλεύρι και να γίνει σαν τραχανάς.
  2. Προσθέτουμε και λίγο λίγο το νερό και μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα.Τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε με τα χέρια μας στην ταρτιέρα.
  4. Βάζουμε πάνω μία λαδόκολλα και από πάνω φασόλια και ψήνουμε την τάρτα για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και προσθέτουμε γέμιση της αρεσκείας μας και ξαναψήνουμε να ψηθεί και η γέμιση.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε