Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ζύμη πίτσας με μπύρα

Ζύμη πίτσας με μπύρα

Περιγραφή

Μία ζύμη πίτσας διαφορετική από τις άλλες. Δεν έχει μαγιά, αλλά μπέικιν.

Συστατικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 40 γρ. καλαμποκάλευρο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 350 ml μπύρα (μαύρη κατά προτίμηση)
  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε. Δε χρειάζεται να περιμένουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας. Ανοίγουμε κατευθείαν το φύλλο για την πίτσα μας ή απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη πάνω σε ταψί το οποίο έχουμε πασπαλίσει με λίγο καλαμποκάλευρο. Με αυτή τη δοσολογία βγαίνουν 2 οικογενειακές πίτσες.
  2. Βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 20 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Εάν μας φαίνεται μεγάλη η δοσολογία, μπορούμε να κάνουμε τη μία πίτσα και το υπόλοιπο ζυμάρι να το φυλάξουμε στο ψυγείο κλεισμένο σε διάφανη μεμβράνη για 2 μέρες.

Σας προτείνουμε