Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Καλαμποκόψωμο με καλαμπόκι

Καλαμποκόψωμο με καλαμπόκι

Περιγραφή

Συστατικά

  • 500γρ. αλεύρι καλαμποκιού( 4 κούπες)
  • 500γρ. άσπρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις(4 κούπες)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • λίγο αλάτι (20γρ. περίπου)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 500-600ml χλιαρό νερό(δεν θα πρέπει ναναι ούτε ζεστό, αλλτα ά ούτε κρύο)
  • 200γρ. καλαμπόκι στραγγισμένο( από κονσέρβα)

Σε μεγάλο μπώλ, αναμιγνύουμε τα άλευρα με τη μαγιά και το αλάτι, ρίχνουμε το νεράκι και το μέλι και ζυμώνουμε.Ρίχνουμε με προσοχή και το καλαμπόκι και αφήνουμε 1 ώρα να σταθεί το ζυμάρι μας, σε ζεστό μέρος. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ρατζολάκια, σε καλά βουτυρωμένες φόρμες ή λαμαρίνες και ψήνουμε στους 220 βαθμούς, για 40-45 λεπτά. Καλό επίσης είναι πρίν ψήσουμε το ψωμάκι μας, να προθερμάνουμε τον φούρνο και μέσα στο φούρνο να έχουμε ένα σκεύος με νεράκι, για να κρατά υγρό το περιβάλλον, έτσι ώστε να κρατά την υγρασία του το ψωμάκι μας. Αφαιρέστε το σκεύος, όταν βάλετε για ψήσιμο το ψωμί σας.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Την συνταγή μας έστειλε η Βασιλική Παπαδοπούλου.

Σας προτείνουμε