Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Λαγάνα εύκολη και γρήγορη

Λαγάνα εύκολη και γρήγορη

Περιγραφή

Ας φτιάξουμε μόνοι μας τη λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας. Είναι εύκολη διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεται είναι νερό και αλεύρι!

Συστατικά

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250-300 γρ νερό χλιαρό
  • 2 κουταλάκια ξερή μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • σουσάμι
  1. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το νερό και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το νερό, πρώτα τα 250 γρ και ζυμώνουμε αρκετή ώρα(αν χρειατεί προσθέτουμε κι άλλο νεράκι) μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά και την απλώνουμε με τα χέρια μας να ανοίξει σε σχήμα λαγάνας.Την τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με νερό και βάζουμε από πάνω σουσάμι και το πατάμε με τα χέρια να κολήσει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βεθμούς και σε 10 λεπά βάζουμε τη λαγάνα να ψηθεί, αφού την έχουμε πατήσει πρώτα με τα δάχτυλα εδώ και εκεί για να μην φουσκώσει.
  5. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε