Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πεϊνιρλί

Πεϊνιρλί

Περιγραφή

Πεϊνιρλί με τριφτή ζύμη. Κάνουν θραύση σε μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά

  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 μπέικιν
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • αλεύρι όσο πάρει
  • φέτες ζαμπόν
  • φέτες γκούντα
  • 1 κρόκο για το άλειμμα
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Αγήνουμε να φουσκώσει και πλάθουμε οβάλ πιτούλες. Βάζουμε στο καθένα μισή φέτα ζαμπόν και μισή φέτα γκούντα και πιάνουμε τις άκρες και τις πατάμε να δώσουμε το σχήμα του πεϊνιρλί.
  3. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Βγαίνουν 2 λαμαρίνες φούρνου.

Σας προτείνουμε