Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πιροσκί

Πιροσκί

Περιγραφή

Νόστιμα αφράτα πιροσκάκια.

Συστατικά

  • 1 ½ ποτήρι νερό χλιαρό
  • 1 ½ φακελάκι μαγιά
  • 1 φλιτζ. του ελλ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)

    για τη γέμιση

  • λουκανικάκια μικρά
  • ή φέτα
  • ή πατάτες βραστές με κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο, αλάτι και πιπέρι
  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  2. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το κουτάλι. Μετά χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε καλά.
  3. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσε και να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου μία ώρα.
  4. Για τη γέμιση με πατάτα, βράζουμε τις πατάτες , τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης τα πατάμε με το χέρι να γίνει πιτούλα μικρή στρογγυλή και βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε καλά, πλάθοντας με τα χέρια για να μην ανοίξει.
  6. Ζεσταίνουμε αραβοσιτέλαιο σε μία κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα πιροσκί μας. Τα πατάμε μέσα στο λάδι με μία τρυπητή κουτάλα για να ψηθούν ομοιόμορφα. Δε θέλουν πολύ τηγάνισμα, ίσα ίσα να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Περίπου 3-4 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Καλύτερα να ρίξετε στην αρχή ένα κομματάκι ζυμάρι για να πάρει το κάψιμο. Καλή επιτυχία.

Σας προτείνουμε