Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ψωμάκια

Ψωμάκια

Περιγραφή

Αυτά τα ψωμάκια είναι πολύ τραγανά. Γεμίστε τα με ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Συστατικά

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 200 γρ. γάλα χλιαρό
  • 100 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζαχαρη
  • ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  1. Σε λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι , τη ζάχαρη ,τη μαγιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, το γάλα χλιαρό και λίγο λίγο το νερό και προς το τέλος το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά το ζυμαράκι μας προσθέτοντας λίγο νεράκι ακόμη αν χρειαστεί. Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε μέγεθος το ζυμάρι μας.
  3. Πλάθουμε ψωμάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας , τα αραδιάζουμε σε ταψάκι που έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μπορείτε αν θέλετε να τα πασπαλίσετε με σουσάμι ή με μαυροκούκι.

Σας προτείνουμε