Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Ψωμί σπιτικό

Ψωμί σπιτικό

Περιγραφή

Θα μοσχοβολίσει το σπίτι!

Συστατικά

  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι(το ανακατεύουμε με το αλεύρι)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλεύρι όσο σηκώσει(περίπου 3,5-4 κούπες)
  1. Σε λεκάνι βάζουμε το νερό, τη μαγιά , τη ζάχαρη και σιγά σιγά κούπα κούπα ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας τουλάχιστον 10 λεπτά για να έχουμε μία εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
  2. Αλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα και τοποθετούμε το ζυμαράκι μας δίνοντας του στη φόρμα το σχήμα του ψωμιού. Το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μία ώρα, το χαράζουμε ελαφρώς για να πάρει σχήμα όταν ψηθεί και πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα. Το βγάζουμε, το αναπαοδογυρίζουμε σε καθαρλη πετσέτα και το τυλίγουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Δεν συγκρίνεται το σπιτικό αυτό ψωμάκι με κανένα αγοραστό. Και μόνο που το φτιάχνουμε με τα χεράκια μας και μοσχοβολάει το σπίτι αρκεί.

Σας προτείνουμε