Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ψωμί στη γάστρα

Ψωμί στη γάστρα

Περιγραφή

Εύκολο σπιτικό ψωμάκι που ζυμώνεται και ψήνεται στη γάστρα.

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 1 χούφτα γλυκάνισο
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • αλάτι μια χεριά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  1. Παίρνουμε τη γάστρα και βάζουμε στη μία μεριά κάτι από κάτω για να γείρει λίγο προς τη μια μεριά.Στην πλευρά που γέρνει προς τα κάτω βάζουμε το γλυκάνισο, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το νερό και στην άλλη πλευρά το αλεύρι και σιγά σιγά ζυμώνουμε. Ενδιάμεσα ρίχνουμε και το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  2. Βάζουμε το λάδι σε ένα μπωλ και κάνοντας μπουνιά το χέρι βουτάω την μπουνιά στο λάδι και ζυμώνουμε το ψωμάκι. Του δίνουμε σχήμα και το ψήνουμε 1 ώρα στους 50 βαθμούς σκεπασμένο στις δύο αντιστάσεις πάνω κάτω, και 1 ώρα στους 250 βαθμούς.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μια συνταγή της αγαπημένης Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σας προτείνουμε