Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ψωμί εύκολο χωρίς μαγιά!

Ψωμί εύκολο χωρίς μαγιά!

Περιγραφή

Ψωμάκι εύκολο με μπέικιν και σόδα ανθρακούχα.

Συστατικά

600 γρ αλέυρι σκληρό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουτί 330 ml σόδα ανθρακούχα
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγη βρώμη για πασπάλισμα
Αν θέλετε προσθέστε και διάφορα μυρωδικά, όπως θυμάρι, γλυκάννησο ή ό,τι σας αρέσει.

Βάζουμε τη σόδα , το λάδι το μπέικιν σε μια λεκανίτσα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο λίγο το αλέυρι.
Συνεχίζουμε να ανακατευουμε με ένα κουτάλι προσθέτοντας αλέυρι. Όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω από το κουτάλι, βγάζουμε το κουτάλι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Σχηματίζουμε ένα καρβελάκι  από πάνω πασπαλίζουμε λίγο νερό και βάζουμε λίγη βρώμη. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι ,το οποίο έχουμε αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε