Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ψωμί με μπύρα της στιγμής

Ψωμί με μπύρα της στιγμής

Περιγραφή

Πολύ συχνά μου συμβαίνει να εχω ξεχάσει να πάρω ψωμί ή να βαριέμαι να κατέβω στο φουρνο..αυτό το ψωμάκι ειναι της στιγμής..ετοιμάζεις τη ζύμη χωρίς ζύμωμα μέσα σε 5 λεπτά και ψήνεις 40 λεπτά..μέχρι να ετοιμαστείς, έτοιμο!

Συστατικά

330 ml μπύρα 300 γρ αλεύρι γοχ 150 γρ γραβιέρα τριμμένη 1 χούφτα σπόρια καθαρισμένα 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο 1,5 κουταλιά σούπας ζάχαρη 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
Βάζουμε σε μια μπασίνα την μπυρα με το βούτυρο και αμέσως και τα υπόλοιπα υλικα και ανακατευουμε με ένα κουτάλι. Αδειάζουμε το μιγμα σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ την οποία έχουμε πρώτα βουτυρώςει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε λιγο να κρυώσει και ξεφορμαρουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε