Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ελαιόψωμο

Ελαιόψωμο

Περιγραφή

Νόστιμο και αφράτο ελαιόψωμο..για όλες τις ώρες!

Συστατικά

450 γρ αλεύρι σκληρό ή γοχ 250 ml νερό χλιαρό χυμός από μισό πορτοκάλι 3 κουταλιές ελαιόλαδο 25 γρ φρέσκια μαγιά 1 κουταλάκι ζάχαρη καστανή 1/2 κουταλάκι αλάτι 150 γρ ελιές μαύρες σε ροδέλες ρίγανη
Σε μία μπασίνα βάζουμε το νερό, το χυμό, τη μαγιά , τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε το αλάτι,τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά και πατάμε τη ζύμη να απλώσει για να βάλουμε μέσα τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα στρίβοντας τη ζύμη.Κλείνουμε καλά μέσα στη ζύμη τις ελιές και αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι για να μην κολλάει. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και βάζουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Λαδώνουμε ελαφριά ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα το ελαιόψωμο. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι και νερό και πασπαλίζουμε με την ρίγανη και χοντρό αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε