Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σπιτική σφολιάτα

Σπιτική σφολιάτα

Περιγραφή

Με αυτή τη συνταγή δε θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά έτοιμη σφολιάτα. Είναι πολύ πετυχημένη και εύκολη.

Συστατικά

  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 κούπες)
  • ½ μαργαρίνη και λίγο αραβοσιτέλαιο
  1. Σε λεκάνη ρίχνουμε το νερό, το λάδι , το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι κούπα κούπα και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε το ζυμαράκι να ξεκουραστεί.
  2. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την ανακατεύουμε με το λάδι.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 μπαλάκια. Τα 8 θα είναι για το κάτω φύλλο και τα άλλα 8 για το πάνω.Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε στο μέγεθος ενός πιάτου .
  4. Αλείφουμε το κάθε φυλλαράκι με το μίγμα μαργαρίνης αραβοσιτέλαιου και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο μέχρι να γίνουν 8 φυλλαράκια κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο. Τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή εναλλακτικά για 15 λεπτά στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 8 μπαλάκια.
  5. Όταν τελειώσει η διαδικασία του παγώματος, ανοίγουμε ένα φύλλο κάτω και ένα φύλλο πάνω.
  6. Γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας και έιναι έτοιμη για ψήσιμο. Πριν τη ψήσουμε δεν τη χαράζουμε για να φουσκώσει περισσότερο. Αλείφουμε με λίγο από το μίγμα μαργαρίνης αραβοσιτέλαιου ή μόνο με αραβοσιτέλαιου.
  7. Ψήνουμε στον αέρα στους 160 -180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε