Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Γεμιστά με ρύζι

Γεμιστά με ρύζι

Περιγραφή

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό με μπόλικα μυρωδικά. Τα λεγόμενα «ορφανά » γεμιστά χωρίς κιμά.

Συστατικά

  • 10 πιπεριές για γέμισμα
  • 5 ντομάτες για γέμισμα
  • 4-5 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμέννα
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Λίγο άνηθο προαιρετικά
  • 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 15 κουταλιές σούπας ρύζι νυχάκι( αν είναι μεγάλες οι πιπεριές και οι ντομάτες 1 ½ κουταλιά για κάθε γεμιστό)
  • αλάτι
  1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τι κόβουμε εκεί που είναι το κοτσάνι , αλλά όχι μέχρι το τέλος για να μην κοπεί το καπάκι, και κόβουμε από μέσα τα σποράκια.
  2. Κόβουμε και το καπάκι από τις ντομάτες με τον ίδιο τρόπο και τις καθαρίζουμε από μέσα, κρατώντας το εσωτερικό τους κάπου στην άκρη.
  3. Τοποθετούμε τα γεμιστά όρθια σε μία γάστρα και πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με λίγο αλάτι.
  4. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το ρύζι, τις ντομάτες , το 1/2 λάδι, τον μαϊντανό , το δυόσμο, τον άνηθο, τα κρεμμύδια , μπόλικο αλάτι και ανακατεύουμε.
  5. Γεμίζουμε τα γεμιστά μας, έως τα 2/3 περίπου και σκεπάζουμε με τα καπάκια.
  6. Τρίβουμε τη ντομάτα που κρατήσαμε στην άκρη, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό( ίσως και λίγο παραπάνω) αλάτι, και το υπόλοιπο λάδι και περιχύνουμε τα γεμιστά. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και χωρίς το καπάκι για 20 λεπτά με μισή ώρα να ροδίσουν.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν σας κοπούν τα καπάκια απλά τα τοποθετείτε από πάνω. Είναι πολύ έυκολο φαγητό γιατί η γέμιση μπαίνει ωμή. Δοκιμάστε τα και δείτε πόσο μυρωδάτα είναι.

Σας προτείνουμε