Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ιμάμ ελαφρύ

Ιμάμ ελαφρύ

Περιγραφή

Παραδοσιακό ιμάμ, αλλά σε πιο light εκδοχή.

Συστατικά

  • 6 μελιτζάνες μέτριες
  • 7 κρεμμύδια μεγάλα σε φετούλες
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 3 ντομάτες σε ροδέλες
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε τα κοτσανάκια τους, αν θέλουμε. Τις αλείφουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
  2. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες μας, γυρίζοντάς τις από όλες τις πλευρές.
  3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σουρώνουμε τα κρεμμύδια, αδειάζοντας το νερό.
  4. Βάζουμε πάλι μία κούπα νερό και ξαναπροσθέτουμε τα κρεμμύδια μας και τα αφήνουμε να αχνιστούν 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μας και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε άλλα 5-10 λεπτά. Στο τέλος αλατίζουμε, πιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαίντανό.
  5. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και αφού χλιαρίνουν τις χαράζουμε στη μέση και τις ανοίγουμε. Βάζουμε ίση ποσότητα γέμισης στην κάθε μελιτζάνα και από πάνω στρώνουμε ροδέλες ντομάτας.
  6. Ψεκάζουμε με σπρέι λαδιού τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο,ή εναλλακτικά περυχίνουμε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο σάλτσα ακόμη με νεράκι και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε