Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κανελόνια με σπανάκι

Κανελόνια με σπανάκι

Περιγραφή

Κανελόνια γεμισμένα με σπανάκι , μοτσαρέλα και ανθότυρο.

Συστατικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 600-700 γρ. σπανάκι
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 1 ½ ποτήρι ντομάτα τριμμένη
  • ½ δεματάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος φυτική
  • ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  1. Πλένουμε , κόβουμε και ζυματάμε το σπανάκι.
  2. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμυδάκι , ανακατεύουμε και αμέσως ρίχνουμε και το σπανάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τον άνηθο, πιπέρι, αλάτι, πάπρικα, και ½ ποτήρι ντομάτα τριμμένη.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και ρίχνουμε μέσα και τον ανθότυρο σε τρίμματα και 50γρ. μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε.
  4. Σε βρασμένο νερό με 1 κουταλάκι αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγα λίγα τα κανελόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και την αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά. Αλατίζουμε.
  6. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση, εγώ χρησιμοποιώ τα χέρια μου ή ένα κουταλάκι μικρό, και τα τοποθετούμε στο πυρέξ το οποίο έχουμε αλείψει με λίγη σάλτσα ντομάτας.
  7. Τα περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά σκεπασμένα και 15λεπτά αφού αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο στους 170 βαθμούς.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε