Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κατσικάκι φρικασέ

Κατσικάκι φρικασέ

Περιγραφή

Κλασικό αγαπημένο πασχαλιάτικο φαγητό , και όχι μόνο.

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό κατσικάκι από μπούτι
  • 800γρ.-1 κιλό μαρούλι σγουρό
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

          Για το αυγολέμονο

  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  1. Σε κατσαρόλα βαθιά με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κατσικάκι από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
  3. Πλένουμε τα μαρούλια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Όταν μαλακώσει το κατσικάκι μας, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια 5 λεπτά και μετά τα μαρούλια. Αν δε χωράνε όλα στην κατσαρόλα, τα βάζουμε λίγα λίγα ή αν θέλουμε τα ζυματάμε πρώτα.
  5. Προσθέτουμε και τον άνηθο και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
  6. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάω τον κρόκο με το ελαιόλαδο και χτυπάω και το ασπραδι χωριστά. Ενώνω τα 2 μίγματα και προσθέτω λίγο από το ζουμί του φαγητού. Ανακατεύω και τα ρίχνω απαλά μέσα στην κατσαρόλα. Σιγοβράζω 5 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε