Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κεφτεδάκια με κοφτό μακαρονάκι

Κεφτεδάκια με κοφτό μακαρονάκι

Περιγραφή

Υπέροχο φαγάκι .Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους εξίσου.

Συστατικά

  • ½ κιλό κιμά
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο στο γάλα
  • 1 κ.γ.ρίγανη
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο πιπέρι
  • ½ κ.γ. ξύδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • ½ πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • για τη σάλτσα
  • 5-6 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
  • λίγη ρίγανη, αλάτι ,ελαιόλαδο
  1. Στραγγίζουμε το ψωμί και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί καλά ώστε να ενσωματωθούν.
  2. Σκεπάζουμε το μπωλ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο.
  3. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και ρίγανη να πάρουν βράση.
  4. Βράζουμε και τα μακαρονάκια αλ ντέντε.
  5. Πλάθουμε κεφτεδάκια ,τα αλευρώνουμε λίγο και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με αραβοσιτέλαιο. Το αραβοσιτέλαιο να μην τα σκεπάζει , να είναι περίπου στη μέση.
  6. Μόλις γίνουν τα προσθέτουμε συη σάλτσα ντομάτας και ανάβουμε το μάτι να πάρουν μια βράση. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Στολίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό γύρω από την πιατέλα και σερβίρουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε