Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κολοκυθάκια γεμιστά

Κολοκυθάκια γεμιστά

Περιγραφή

Καλοκαιρινό αγαπημένο φαγητό.

Συστατικά

  • 10 κολοκυθάκια
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι ρύζι καρολίνα
  • αλάτι ,πιπέρ

          για το αυγολέμονο

  • 1 αυγό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  1. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια από μέσα με ειδικό εργαλείο ή με κουταλάκι.Δημιουργούμε δηλ. μια τρύπα στη μέση για να μπει η γέμιση.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά συν το περίσευμα από τα κολοκυθάκια που αφαιρέσαμε,και ανακατεύουμε.
  3. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα προσεκτικά.Προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει και και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
  4. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 25-30 λεπτά.Αφήνουμε να χλιαρίνουν και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
  5. Χτυπάμε το ασπράδι και τον κρόκο χωριστά.Ενσωματώνουμε και προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε όλα τα υλικά.Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό από τα κολοκυθάκια που βράσανε στο αυγολέμονο και προσθέτουμε λίγο λίγο στο φαγάκι μας.
  6. Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Τρώγεται ευχάριστα και κρύο.

Σας προτείνουμε