Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κολοκυθάκια με κρέας

Κολοκυθάκια με κρέας

Περιγραφή

Εύκολο και ελαφρύ φαγητό και κυρίως νόστιμο.

Συστατικά

  • ½ κιλό μοσχάρι ελιά
  • 4-5 κολοκυθάκια σε φέτες χοντρές ή κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Σοτάρουμε στη χύτρα το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και να θωρακίσει τα υγρά του. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να γυαλίσει και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.Κλείνουμε τη χύτρα και μόλις σηκωθεί η βαλβίδα αφήνουμε μισή ώρα να βράσει στη μισή θερμοκρασία.
  2. Εν τω μεταξύ βάζουμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα , ρίχνουμε λίγο λάδι και αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να λαδωθούν παντού.Τα ψήνουμε για 15 λεπτά και τα βγάζουμε από το φούρνο.
  3. Μετά αφαιρούμε το ζωμό του κρέατος και τον κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι στη χύτρα , ρίχνουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε μαζί με το κρέας να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μας.
  4. Τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Είναι ένα πολύ εύκολο και νόστιμο φαγάκι που το έκανα σε περιόδους δίαιτας όταν ήθελα να συνοδέψω το κρέας μου.

Σας προτείνουμε