Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Κοτόπουλο γεμιστό στη γάστρα

Κοτόπουλο γεμιστό στη γάστρα

Περιγραφή

Την συνταγή την έκανα για το δείπνο των Χριστουγέννων και ξετρελάθηκαν όλοι!

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό καθαρισμένο.
  • Για τη γέμιση:
  • 100 γρ. bacon
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 100 γρ.κεφαλοτύρι
  • 1/4 φλυτζάνα παρμεζάνα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 φλ.τσαγιού ρύζι τύπου αμερικής
  • Για το κοτόπουλο!
  • αλατοπίπερο
  • μουστάρδα
  • σκόνη σκόρδου
  • λίγο βούτυρο και λάδι
  • χυμό από πορτοκάλι και μανταρίνια
  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το στραγγίζουμε.

  2. Μαρινάρουμε από βραδύς το κοτόπουλο σε χυμό από πορτοκάλι και μανταρίνι. Αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω και το αλείφουμε με βούτυρο, σκόρδο και μουστάρδα. Ενα μυστικό για να γίνει πιο τραγανή η πέτσα, είναι να αλείψουμε με βούτυρο και κάτω από την πέτσα.
  3. Για τη γέμιση:
  4. Σ' ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το κρεμμυδάκι, το μπείκον και τα μανιτάρια. Εν τω μεταξύ βράζουμε το ρύζι σε κατσαρολάκι για 5 λεπτά και το βγάζουμε με την τρυπητή. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι και τα τυριά και αφήνουμε να κρυσώσει καλά.
  5. Γεμίζουμε το μείγμα από το λαιμό ως το κάτω μέρος της κοιλιάς. Κλείνουμε το άνοιγμα της κοιλιάς με 4-5 οδοντογλυφίδες και γυρίζουμε το λαιμό προς τα πίσω. Δένουμε τα πόδια και τις φτερούγες με σπάγγο. Εγώ επειδή το έβαλα σε μικρή γάστρα, δεν τα έδεσα, γιατί δεν είχε χώρο να απλωθεί το κοτόπουλο.
  6. Ψήνουμε τόσες ώρες όσες είναι το βάρος του κοτόπουλου. Κάθε 15-20 λεπτά περιχύνουμε με χυμό από πορτοκάλια και μανταρίνια.
  7. Το ψήσιμο μπορεί να γίνει και σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και η διάρκεια εξαρτάται από το φούρνο σας.
  8. Καλή επιτυχία. Και μην περιμένετε ως του χρόνου για να τη δοκιμάσετε. Εγώ την έκανα πρώτη φορά και σίγουρα δε θα περιμένω ένα χρόνo

 

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η συνταγή είναι από τις συνταγές της παρέας , με κάποιες παραλλαγές δικές μου. Το κρέας που περισσεύει, γίνεται μία φανταστική κοτοτάρτα. Αλλά αυτό είναι μία άλλη συνταγή.

Σας προτείνουμε