Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κοτόπουλο με μπάμιες

Κοτόπουλο με μπάμιες

Περιγραφή

Κοτόπουλο με μπάμιες κοκκινιστές στου φούρνο. Ελαφρύ και νόστιμο φαγάκι.

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κιλό μπάμιες φρέσκες ή καταψυγμένες
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες(μεγαλούτσικες) τριμμένες
  • αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι)
  • ξύδι για το καθάρισμα
  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε μέτρια.(όχι να λιώνει).
  2. Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με νερό και 2 κουταλιές ξύδι.Αφήνουμε 20 λεπτά και ξεπλένουμε.
  3. Σε ταψί στρώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, προσθέτουμε και τις μπάμιες ανάμεσα και ρίχνουμε τις ντομάτες,λίγο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.Προσθέτουμε και 1/2 με 1 ποτήρι από το ζωμό του κοτόπουλου και ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μπορούμε αν θέλουμε να περάσουμε τις μπάμιες πρώτα από την κατσαρόλα με το κρεμμύδι και την ντομάτα να πάρουν μια βράση και μετά να τα βάλουμε στο ταψί.

Σας προτείνουμε