Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κοτόπουλο με πλιγούρι

Κοτόπουλο με πλιγούρι

Περιγραφή

Μπούτια κοτόπουλου με πλιγούρι κοκκινιστά.

Συστατικά

  • 4 μπούτια
  • 1 ποτήρι πλιγούρι
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
  1. Βράζουμε τα μπούτια σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα αφαιρούμε το ζωμό από την κατσαρόλα και τον κρατάμε στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα με τα μπούτια βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία. Τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, να πάρει μια βράση. Αλατίζουμε λίγο και προσθέτουμε 4 ποτήρια ζωμό( από το νερό που βράσαμε τα μπούτια)
  3. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα και το πλιγούρι. Αφήνουμε να βράσει ,περίπου 15 λεπτά ,χαμηλώνοντας λίγο το μάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να τραβήξει υγρά το πλιγούρι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πιπέρι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η αναλογία πλιγούρι προς νερό είναι 1 προς 3-3.5. Εγώ το προτιμώ πιο ζουμερό και βάζω 4 ποτήρια νερό. Είναι θέμα γούστου.

Σας προτείνουμε