Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κρέας με μελιτζάνες

Κρέας με μελιτζάνες

Περιγραφή

Μοσχαράκι με μελιτζάνες κοκκινιστό στο φούρνο.

Συστατικά

  • ½ κιλό μοσχαράκι ποντίκι
  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 -3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • αλάτι
  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές το κρέας και προσθέτουμε νεράκι να τα σκεπάζει.
  2. Σιγοβράζουμε το κρέας μας μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγο ζουμάκι και προς το τέλος αλατίζουμε. Αν χρειάζεται εν τω μεταξύ νεράκι , προσθέτουμε.
  3. Μετά προσθέτουμε την ντομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα μας.
  4. Σε ταψάκι σε λαδόκολλα αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλάτι και τις ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια μας να πάει παντού το λάδι..
  5. Τις ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο ταψάκι μαζί με το μαϊντανό και προσθέτουμε το κρέας και τη σάλτσα.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες, να τις στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας και μετά να συνεχίσετε κανονικα τη συνταγή. Εγώ προτιμώ ψητές τις μελιτζάνες γιατί είναι πιο ελαφρυές.

Σας προτείνουμε