Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κρεατόσουπα

Κρεατόσουπα

Περιγραφή

Νόστιμη κρεατόσουπα γεμάτη βιταμίνες. Για μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά

  • 700 γρ. μοσχάρι ποντίκι σε μερίδες
  • 4 πατάτες μέτριες σε κομμάτια
  • 3 καρότα σε φέτες χοντρές
  • 3 κλωνάρια σέλινο και 1/3 ρίζα σέλινου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι ρύζι καρολίνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι κατά βούληση
  1. Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα να πάρει μια βράση. Πετάμε το πρώτο νερό.Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει και λίγο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε ξαφρίζοντας κάθε τόσο.
  2. Αφήνουμε να σιγοβράσει και προσθέτουμε σταδιακά όσο νεράκι χρειαστεί. Δοκιμάζουμε το κρέας τρυπώντας το με ένα πηρούνι να δούμε αν είναι έτοιμο.
  3. Προσθέτουμε 8-10 ποτήρια νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα καρότα και σε 5 λεπτά τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά μας περίπου σε 20 λεπτά, προσθέτουμε και το ρύζι. Αφήνουμε να γίνει το ρύζι περίπου 8-10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε λίγη ώρα πάνω στη φωτιά να φουσκώσει το ρύζι.
  4. Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγο λεμόνι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν έχετε χύτρα ταχύτητας χρησιμοποιήστε την για να βράσετε το κρέας. Το ρύζι μπορεί να σας φαίνεται λίγο, αλλά αν περάσει η ώρα φουσκώνει.Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και 1 μικρό κολοκυθάκι. Καλή όρεξη!

Σας προτείνουμε