Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Λιγκουίνι με μοσχαράκι

Λιγκουίνι με μοσχαράκι

Περιγραφή

Σε αυτή τη συνταγή τα ζυμαρικά βράζουν στο ζουμί του κρέατος και είναι φανταστικά.

Συστατικά

  • ½ πακέτο λιγκουίνι
  • ½ κιλό μοσχάρι ελιά
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο μαίντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Σε χύτρα σωτάρουμε το κρέας και το κρεμμύδι σε λίγο λάδι γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές να θωρακιστούν τα υγρά του.
  2. Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε για 40λεπτά.
  3. Ανοίγουμε τη χύτρα και μεταφέρουμε σε κατσαρόλα το κρέας χωρίς το ζωμό του.
  4. Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα αλατίζουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  5. Προσθέτουμε και το ζωμό του κρέατος και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα λιγκουίνι και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη αν χρειάζεται ίσα ίσα να τα σκεπάσει.
  6. Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτοντας και τον μαϊντανό.
  7. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να τραβήξουν τα υγρά και σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν δεν έχουμε χύτρα μπορούμε να σιγοβράσουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Σας προτείνουμε