Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

ΜΑΝΣΑΦ (ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ)

ΜΑΝΣΑΦ (ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ)

Περιγραφή

Ένα φαγητό από την Παλαιστίνη! Μια εναλλακτική σάλτσα για να συνοδεύει το μοσχαράκι.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι πρόβειο (χωρίς την πέτσα)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  1. Αρχικά τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι με λίγο λάδι και βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνουμε 3 δάχτυλα νερό, 1 κ.γ. ζάχαρη και λίγο αλάτι.
  2. Στη χύτρο βράζουμε για 1 ώρα, στην κατσαρόλα ο χρόνος μαγειρέματος είναι μεγαλύτερος.
  3. Αφού βράσει το κρέας,ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής:
  4. Ανακατεύουμε καλά τα κεσεδάκια με το κορν φλάουρ και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στη χύτρα ώσπου να πάρει μία βράση.
  5. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Το συνηθέστερο συνοδευτικό για αυτό το φαγητό είναι το πιλάφι. Εναλλακτικά, το κους κους. Το σερβίρισμα είναι ως εξής: Βάζουμε κάτω στο πιάτο 1 φέτα ψωμί (με αραβική πίτα γίνεται καλύτερο), από πάνω ρίχνουμε το ρύζι και τέλος το κρέας με τη σάλτσα.

Σας προτείνουμε