Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μαύρες ταλιατέλες με καπνιστό σολομό

Μαύρες ταλιατέλες με καπνιστό σολομό

Περιγραφή

Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, καπνιστό σολομό και φρέσκο δυόσμο.

Συστατικά

  • 250 γρ. ταλιατέλες μαύρες
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό σε κομματάκια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές φρέσκο δυόσμο
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 -3 μανιταράκια πορτομπέλο προαιρετικά σε φετάκια
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό με μία κουταλιά λάδι, να κρατάνε.
  2. Στραγγίζουμε , αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι ,το σκόρδο και τα μανιταράκια(αν βάλουμε) για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σολομό και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε πιπερώνουμε και σβήνουμε με το ρούμι. Προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  4. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε και 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε