Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Μαύρες ταλιατέλες με καπνιστό σολομό

Μαύρες ταλιατέλες με καπνιστό σολομό

Περιγραφή

Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, καπνιστό σολομό και φρέσκο δυόσμο.

Συστατικά

  • 250 γρ. ταλιατέλες μαύρες
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό σε κομματάκια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές φρέσκο δυόσμο
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 -3 μανιταράκια πορτομπέλο προαιρετικά σε φετάκια
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό με μία κουταλιά λάδι, να κρατάνε.
  2. Στραγγίζουμε , αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι ,το σκόρδο και τα μανιταράκια(αν βάλουμε) για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σολομό και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε πιπερώνουμε και σβήνουμε με το ρούμι. Προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  4. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε και 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε