Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μοσχαράκι με κυδώνια και σαφράν

Μοσχαράκι με κυδώνια και σαφράν

Περιγραφή

Μοσχαράκι σε λεμονάτη σάλτσα με κυδώνια και σαφράν.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ποντίκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα κυδώνια κομμένα στα 4
  • μερικές ίνες σαφράν
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κυδώνια σε λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι , προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σαφράν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Εν τω μεταξύ σοτάρουμε και το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε νεράκι να βράσει. Αλατίζουμε.20-25 λεπτά περίπου πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο ,προσθέτουμε τα κυδώνια να βράσουνε όλα μαζί.
  3. Τέλος δένουμε τη σάλτσα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο να κάψει. Αμέσως ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με αυγογδάρτη.Προσθέτοντας λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Ξαναρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα.
  4. Σερβίρουμε με λίγο μπασμάτι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μπορείτε αν θέλετε και ένα ξυλάκι κανέλας στο φαγητό.

Σας προτείνουμε