Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μοσχαράκι σε φύλλο κρούστας

Μοσχαράκι σε φύλλο κρούστας

Περιγραφή

Ρολάκι από μοσχαράκι με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια. Πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο πιάτο.

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 ½ κιλό μοσχάρι από κιλότο σε μπουκιές
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι ντοματάκια κονκασέ
  • 2 ποτήρια ζωμό λαχανικών
  • 3-4 μανιτάρια άσπρα κομμένα σε κομματάκια
  • αλάτι,πιπέρι
  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να γυαλίσουν. Προσθέτω το κρέας να σοταριστεί καλά.
  2. Ρίχνουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  4. Αμέσως μετά ρίχνουμε το κονκασέ και τον ζωμό. Αλατίζουμε,πιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα τα κομματάκια του κρέατος και τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα.
  6. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στη μέση. Χρησιμοποιούμε για κάθε ρολάκι ένα μισό φύλλο κρούστας. Βάζουμε στην άκρη κομματάκια κρέατος και το τυλίγουμε ρολάκι .Αλείφουμε το κάθε ρολάκι με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου ½ ώρα μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας στο ενδιάμεσο και από την άλλη πλευρά.
  7. Σερβίρουμε τα ρολάκια και τα συνοδεύουμε με τη σάλτσα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Συνταγή του κ. Μαμαλάκη.

Σας προτείνουμε