Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Μπουτάκια κοτόπουλου με άρωμα εσπεριδοειδών

Μπουτάκια κοτόπουλου με άρωμα εσπεριδοειδών

Περιγραφή

Μπουτάκια κοτόπουλου σιγομαγειρεμένα με πορτοκάλι, λεμόνι και λάιμ.

Συστατικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση
  • χυμό από 3 πορτοκάλια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λάιμ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • χοντρό αλάτι,πάπρικα
  • ένα κλωνάρι δεντρολίβανο
  1. Πασπαλίζουμε τα μπουτάκια με το χοντρό αλάτι και την πάπρικα και τα σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές σε λίγο ελαιόλαδο.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή. Και χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κοτόπουλο μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτουμε και λίγο από το ξύσμα.
  3. Σερβίρουμε και στολίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν έχουμε χρόνο μαρινάρουμε τα μπούτια με τους χυμούς, το κρασί και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Σας προτείνουμε