Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μπούτια κοτόπουλου με ρύζι στο φούρνο

Μπούτια κοτόπουλου με ρύζι στο φούρνο

Περιγραφή

Ένα νόστιμο πιάτο, εύκολο στην εκτέλεση.

Συστατικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 ½ ποτήρι ρύζι κίτρινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  1. Βράζουμε τα μπούτια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό μέχρι να έχουν σχεδόν γίνει.
  2. Μεταφέρουμε τα μπούτια στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε. Από το ζουμί που βράσανε μετράμε 4 ½ ποτήρια, τα οποία τα προσθέτουμε στο ταψί. Ρίχνουμε και το ρύζι να πάει παντού. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις 2 αντιστάσεις μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να κάνει κρούστα το κοτόπουλο. Περίπου 15-20 λεπτά.
  3. Τρίβουμε από πάνω λίγο έξτρα πιπεράκι και απολαμβάνουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Να προσέξουμε να μην στεγνώσει το φαγητό μας, να μην έχει πιει εντελώς τα υγρά όταν το βγάλουμε από το φούρνο, γιατί όσο κάθεται τραβάει υγρά. Μπορούμε να προετοιμάσουμε το φαγητό κι από την προηγούμενη μέρα βράζοντας τα μπούτια κοτόπουλου.

Σας προτείνουμε