Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο

Περιγραφή

Μυδοπίλαφο με ρύζι αρμπόριο και φρέσκο άνηθο. Μια καλή πρόταση για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας που πλησιάζει!

Συστατικά

  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 σακουλάκι μύδια χωρίς κέλυφος
  • 1 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και αμέσως προσθέτουμε και το ρύζι για να γυαλίσει.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε και τα μύδια, αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Προσθέτουμε κάθε φορά μία κούπα νερό και ανακατεύουμε. Θα χρειαστούμε περίπου 15 λεπτά για να γίνει το μυδοπίλαφο. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Φροντίζουμε να έχει συνέχεια λίγο νεράκι το φαγητό μας και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σας προτείνουμε