Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Νουά με σοτέ λαχανικά

Νουά με σοτέ λαχανικά

Περιγραφή

Σπαλομίτα στην κατσαρόλα με σάλτσα και σοτέ λαχανικά σβησμένα με ξύδι βαλσάμικο

Συστατικά

  • 1 ½ -2 κιλά σπαλομίτα κομμάτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 σελινόριζα
  • 1 καρότο ολόκληρο
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • φρεσκομμένο πιπέρι,αλάτι
  • θυμάρι λιγότερο από ½ κουταλάκι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • ½ κουταλιά αλεύρι

             Για τα σοτέ λαχανικά

  • 2 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Αλατίζουμε , πιπερώνουμε τη σπαλομίτα και την πασπαλίζουμε με θυμάρι. Κάνουμε τρύπες εδώ και εκεί με το μαχαίρι και σπρώχνουμε μέσα τις φετούλες σκόρδου.
  2. Σε κατσαρόλα μεγάλη σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές καλά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι , το καρότο και το σέλινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι χαμηλώνοντας το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία. Σιγοψήνουμε το κρέας για 2 ώρες περίπου προσθέτοντας κάθε τόσο λίγο νεράκι. Όχι πολύ. Ένα φλιτζανάκι τη φορά. Αφαιρούμε το καρότο και το σέλινο.
  4. Τρυπάμε με το μαχαίρι να δούμε αν μαλάκωσε και σβήνουμε το μάτι. Παίρνουμε μία κουτάλα από το ζουμάκι προσθέτουμε ½ κουταλιά αλεύρι και το ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη. Ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε ένα λεπτό να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και τα λαχανικά μας. Κόβουμε ζουλιέν (σε μπαστουνάκια) τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και σβήνουμε με το βαλσάμικο. Ανακατεύουμε, αφήνουμε 1-2 λεπτά και αποσύρουμε.
  6. Κόβουμε σε φέτες το κρέας μας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τα σοτέ λαχανικά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε