Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πένες τρικολόρε με καπνιστό σολομό

Πένες τρικολόρε με καπνιστό σολομό

Περιγραφή

Πένες με καπνιστό σολομό, κρεμμύδι, σκόρδο, άνιθο και γεύση βότκας. Πραγματικά πολύ γευστικό πιάτο.

Συστατικά

  • 300 γρ. πένες τρικολόρε
  • 150 -200γρ. καπνιστό σολομό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • άσπρο πιπέρι ελάχιστο
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε νερό αλατισμένο με μία κουταλιά λάδι, να κρατάνε.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού από το ζουμί που έβρασαν. Αλατίζουμε λίγο και προσθέτουμε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ανακινούμε το σουρωτήρι.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας λάδι και εκεί σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο ίσα ίσα να γυαλίσουν και μέτά προσθέτουμε το σολομό σε κοματάκια. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με τη βότκα.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,τον ζωμό που είχαμε κρατήσει,τον άνηθο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  5. Προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε στολίζοντας με φρέσκο άνηθο και απολαμβάνουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε