Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πανγκάσιους με σάλτσα λαχανικών

Πανγκάσιους με σάλτσα λαχανικών

Περιγραφή

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα λαχανικών και πουρέ πατάτας.

Συστατικά

  • 500 γρ. πανγκάσιους( ή πέρκα αν δε βρείτε)
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ.σκόρδο (προαιρετικά)
  • 2 ντοματίνια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • άσπρο πιπέρι, θυμάρι, αλάτι χοντρό
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  •              για τον πουρέ
  • 4 -5 πατάτες μέτριες
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές κρέμα τυριού(προαιρετικά)
  • μοσχοκάρυδο, αλάτι
  1. Πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε ,το πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψάρι και από τις 2 μεριές να κάνει κρούστα για πολύ λίγα λεπτά, και έπειτα το τελειώνουμε στο φούρνο., στους 180 βαθμούς στις 2 αντιστάσεις.Προσοχή να μην ξεραθεί. Περίπου 15λεπτά αρκούν στο φούρνο.
  3. Για τη σάλτσα λαχανικών , καθαρίζουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε φετούλες και τα σοτάρουμε με μία κουταλιά μαργαρίνη. Τα αλατίζουμε και τα πιπερώνουμε. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα περνάμε από το multi και μετά από σουρωτήρι για να πάρουμε μόνο τα υγρά. Δένουμε τη σάλτσα μας σε ένα τηγάνι με ένα κουταλάκι βούτυρο. Δηλαδή παίρνουμε το ζουμί από τα λαχανικά και σε ένα τηγάνι αφού βάλουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και κάψει , το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε έντονα για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Για τον πουρέ πατάτας. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Αφού μαλακώσουν, πετάμε το νερό και με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ ή με ένα πιρούνι, τις πατάμε να πολτοποιηθούν και προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά. Αν χρειάζεται κι άλλο γάλα προσθέτουμε λίγο λίγο. Βάζουμε και τη μαργαρίνη και την κρέμα τυριού, αλάτι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε .
  5. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα ή πιάτο από πάνω ρίχνουμε λίγη σάλτσα και σερβίρουμε με τον πουρέ.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Υπάρχουν κάποια τηγάνια στην αγορά που μπαίνουν και στο φούρνο. Ή θα χρησιμοποιήσετε αυτά για το ψάρι ή θα το τοποθετήσετε μετά σε λαδωμένο ταψάκι, και θα το βάλετε στο φούρνο.

Σας προτείνουμε