Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνί

Περιγραφή

Εύκολο φαγητό που το αγαπάνε πολύ και τα παιδιά. Τουλάχιστον τα δικά μου δεν αφήνουν τίποτα στο πιάτο τους. Με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι.

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγο.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και την κόκκινη πιπεριά και αφήνουμε 5 λεπτά. Ανακατεύουμε με κουτάλι αν χρειαστεί για να μην κολλήσουν.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα να πάρει μια βράση και μετά το νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει τις πατάτες και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Μετά κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι .
  4. Προσθέτουμε και τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Συνοδεύουμε με μπόλικη φέτα. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος αν θέλουμε να ανακατέψουμε το φαγητό μας δεν ανακατεύουμε με κουτάλι, απλά ανακινούμε την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με κουτάλι μόνο μέχρι το σημείο που σοτάρουμε τις πατάτες. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε λίγο βρασμένο. Καλή επιτυχία!

Σας προτείνουμε