Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Ριζότο με γαρίδες και φράουλες

Ριζότο με γαρίδες και φράουλες

Περιγραφή

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
  • 500 gr ρύζι αρμπόριο
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένων γαρίδων (μεγάλο μέγεθος) χωρίς κέλυφος (εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες και σε όποιο μέγεθος θέλετε), γύρω στο 1 κιλό καθαρισμένες,
  • ¼ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
  • 300γρ φράουλες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κουταλακι δυόσμο
  • 1 λίτρο από το ζωμό που βράσαμε τις γαρίδες
  • παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να ξανθύνει και ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε μέχρι να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας για να μη πιάσει. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το ζωμό απο τις γαρίδες σιγά σιγά. Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε λίγο νερό εφόσον χρειάζεται και προσθετουμε και τισ φραουλες με τον δυοσμο ψιλοκομμενα.Όταν εχει πιει όλο το ζωμό το ρύζι δενουμε στο τέλος με την παρμεζάνα και το βούτυρο.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε