Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ριζότο με σπαράγγια και γαρίδες

Ριζότο με σπαράγγια και γαρίδες

Περιγραφή

Μου έφεραν στη δουλειά σπαράγγια και έτσι έπρεπε να τα αξιοποιήσω κάπως. Έφτιαξα λοιπόν αυτό το υπέροχο ριζότο με υλικά που είχα στο σπίτι. Φτιάξτε το και απολαύστε το!

Συστατικά

  • 200 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκια σπαράγγια
  • 200 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες
  • 3κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρ
  1. Πλένουμε τα σπαράγγια και τα καθαρίζουμε κόβοντας το κάτω μέρος τους περίπου στο 1/3 και στη συνέχεια καθαρίζουμε το υπόλοιπο σπαράγγι από την εξωτερική του σάρκα αφήνοντας τις κορυφές .
  2. Κόβουμε σε ροδέλες τα σπαράγγια αφήνοντας τις κορυφές για το στόλισμα.
  3. Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια , τα σπαράγγια(και τις κορυφές) και τις γαριδούλες για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε και το ρύζι να γυαλίσει, ανακατεύοντας.
  4. Αφαιρούμε τις γαριδούλες και συνεχίζουμε σβήνοντας με το κρασί. Προσθέτουμε σταδιακά ζωμό κοτόπουλου ή νερό και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Φροντίζουμε να έχει πάντα νεράκι η κατσαρόλα μας και προς το τέλος μετά από 12-13 λεπτά προσθέτουμε πάλι τις γαριδούλες. Σβήνουμε τη φωτιά σε 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
  5. Σερβίρουμε στολίζοντας με τις κορυφές των σπαραγγιών.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν θέλουμε αφαιρούμε και τις κορυφές μαζί με τις γαρίδες για να μείνουν πιο τραγανές.

Σας προτείνουμε