Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Ριζότο με σταφίδες και κουκουνάρι

Ριζότο με σταφίδες και κουκουνάρι

Περιγραφή

Μια πολύ καλή πρόταση για κάποιο γιορτινό τραπέζι!

Συστατικά

  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο για ριζότο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ασπρομανίταρα σε μικρά κομματάκια
  • 3 κουταλιές σούπας σταφίδες ξανθές
  • 1 κουταλιά κουκουνάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλου ή λαχανικά
  • 50 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  1. Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και αμέσως προσθέτω το ρύζι και τα μανιτάρια.Ανακατεύω για 2 λεπτά και σβήνω με το κρασί. Αλατίζω, πιπερώνω προσθέτω τη σταφίδα, το κουκουνάρι
  2. Σιγά σιγά προσθέτω κουταλιά κουταλιά το ζωμό και ανακατεύω συνεχώς. Βράζω σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας ζωμό και ανακατεύοντας. Μόλις χυλώσει το ριζότο μας (περίπου 16-18 λεπτά) σερβίρω και στολίζω με έξτρα σταφίδες και παρμεζάνα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε