Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Ρολάκια κοτόπουλου με σπανάκι

Ρολάκια κοτόπουλου με σπανάκι

Περιγραφή

Ρολάκια από φιλέτο κοτόπουλου γεμιστά με σπανάκι και μοτσαρέλα.

Συστατικά

  • ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλου (2 φιλέτα μεγάλα)
  • 300 -350 γρ. σπανάκι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2-3 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει τα φιλέτα για να τα κάνουμε ρολό.
  2. Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε κομμάτια αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια.
  3. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα πράσα 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα σπανάκια.
  4. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, και ανακατεύουμε.
  5. Απλώνουμε τα φιλέτα , τα αλατίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές και γεμίζουμε με τη γέμιζουμε με τη γέμιση. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλο το φιλέτο και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, στερεώνοντάς τα με οδοντογλυφίδες.
  6. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά τα ρολά μας από όλες τις πλευρές,μέχρι να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
  7. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε 2 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και κάπου κάπου τα γυρίζουμε με μια τσιμπίδα. Βλέπουμε αν έμεινε νεράκι και αναλόγως προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη. Θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά μέχρι να γίνει.
  8. Όταν μείνει με λίγο ζωμό και έχει ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες αν θέλουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε