Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σολομός με μοσχολέμονο

Σολομός με μοσχολέμονο

Περιγραφή

Φιλέτο σολομού με ξύσμα λάιμ και άγριο ρύζι!

Συστατικά

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • χοντρό αλάτι
  • ένα σφηνάκι ρούμι
  • χυμό από ένα λάιμ
  • 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
  • 1 κουταλιά βούτυρο προαιρετικά
  1. Πασπαλίζουμε το σολομό με χοντρό αλάτι και θυμάρι και το ψήνουμε σε ριγωτό τηγάνι αντικολλητικό για 3-4 λεπτά.Ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λάιμ και το γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη μεριά και το αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά.Ξαναπασπαλίζουμε με λάιμ.
  2. Ανακατεύουμε το λάιμ με το ρούμι σε ένα ποτήρι και σβήνουμε
  3. με αυτό το φιλέτο μας.
  4. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά να ψηθεί και από μέσα.(αν είναι χοντρό)
  5. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και το άγριο ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό ,λίγο αλάτι, 1 κουταλιά βούτυρο και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 12-13 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε το σολομό μαζί με το ρύζι και απολαμβάνουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε