Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σολομός με πέστο βασιλικού

Σολομός με πέστο βασιλικού

Περιγραφή

Σολομός με πέστο βασιλικού και πατάτες με σάλτσα ροκφόρ.

Συστατικά

  • 2 φέτες σολομού
  • 2 πατάτες μέτριες
  • αλάτι χοντρό ,βασιλικός αποξηραμένος
  • ¼ κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
  • αλάτι ψιλό
            για τη σάλτσα πέστο
  • 2 κουταλιές πέστο (από βαζάκι ή σπιτικό)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
            Για τη σάλτσα ροκφόρ
  • 1 κουταλιά ροκφόρ
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  1. Τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε ½ ώρα στο φούρνο.
  2. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.Τις πασπαλίζουμε με αλάτι, μουστάρδα και βασιλικό και τις ψήνουμε σε τηγάνι αντικολλητικό με ρίγες. Για 5 λεπτά.
  3. Σε τηγανάκι ετοιμάζουμε τη σάλτσα ροκφόρ. Βάζουμε τη μαργαρίνη και το ροκφόρ και με πιρούνι λιώνουμε το ροκφόρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , ανακατεύουμε και σε ½ λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Πλένουμε τις φέτες σολομού και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και βασιλικό. Σε αντικολλητικό τηγάνι με τις ρίγες και ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σολομό για 4 λεπτά από τη μία πλευρά και 4 από την άλλη. Αφαιρούμε το σολομό από το τηγάνι και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το πέστο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε.
  5. Στήνουμε το πιάτο μας ,περιχύνοντας το φιλέτο σολομού με τη σάλτσα πέστο και τις πατάτες με τη σάλτσα ροκφόρ.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Ταιριάζει απόλυτα με σαλάτα αντίδια βραστά.

Σας προτείνουμε