Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σολομός με πουρέ πράσου

Σολομός με πουρέ πράσου

Περιγραφή

Σολομός μαριναρισμένος με δεντρολίβανο και λεμόνι συνοδευμένος με πουρέ πράσου.

Συστατικά

  • 2 φιλέτα σολομού
  • για τη μαρινάδα
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • χοντρό αλάτι
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1/2 λεμόνι στυμένο και λίγο ξύσμα
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • για τον πουρέ πράσου
  • 4 πράσα
  • 1 πατάτα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • μοσχοκάρυδο
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε τα φιλέτα σολομού για 1 ώρα.( στο ψυγείο)
  2. Ετοιμάζουμε τον πουρέ πράσου. Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και την πατάτα σε κομμάτια και τα αχνίζουμε σε λίγο νερό να μαλακώσουν.
  3. Τα περνάμε από το μούλτι, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο.Μεταφέρουμε τον πουρέ πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  4. Για το σολομό, τον ψήνουμε σε σχαροτήγανο και από τις 2 πλευρές για 2-3 λεπτά και τον μεταφέρουμε σε ταψάκι στο φούρνο, αφού έχουμε προσθέτει και τη μαρινάδα, για άλλα 10 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε το σολομό και γεμίζουμε ένα κορνέ με τον πουρέ πράσου για να διακοσμήσουμε το πιάτο μας.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε