Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Σολομός με ταλιατέλες

Σολομός με ταλιατέλες

Περιγραφή

Φανταστικό πιάτο. Αν αγαπάτε το σολομό σίγουρα θα ξετρελαθείτε.

Συστατικά

  • 2 φιλέτα σολομού
  • ½ πακέτο ταλιατέλες
  • μισή φυτική κρέμα γάλακτος ή 200 γρ.κανονική
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • ξύσμα μοσχολέμονου (προαιρετικά)
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • χοντρό αλάτι,πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό με μία κουταλιά λάδι να κρατάνε.
  2. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν να δέσουμε τη σάλτσα μας.
  3. Πλένουμε τα φιλέτα του σολομού, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τις ρίγες.
  4. Τα ψήνουμε και από τις δύο μεριές σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με τη βότκα.
  5. Χαμηλώνουμε το μάτι και περιμένουμε να εξατμιστεί η βότκα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  7. Σε ελάχιστο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
  8. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τις ταλιατέλες που βράσαμε. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  9. Τοποθετούμε τα ψημένα φιλέτα σε πιάτο και από πάνω ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα. Στην υπόλοιπη σάλτσα ρίχνουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε δίπλα στο ψάρι τα ζυμαρικά και στολίζουμε με το ξύσμα μοσχολέμονιου.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε