Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σουηδικά κεφτεδάκια

Σουηδικά κεφτεδάκια

Περιγραφή

Νόστιμα σουηδικά κεφτεδάκια με άσπρη σάλτσα! Υπέροχα κεφτεδάκια που μοσχοβολάνε μπέικον.

Συστατικά

  • 500 γρ. κιμάς (μισός χοιρινός μισός μοσχαρίσιος)
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 100 γρ.μπέικον καπνιστό
  • 1 ½ φέτα μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κουταλάκι μπαχάρι,μοσχοκάρυδο και τζίντζερ
  • ½ με 1 κουταλάκι αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά αλέυρι
  • 2 φλιτζ.ζωμό κοτόπουλου
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • άνηθος ψιλοκομμένος ½φλιτζάνι
  • 1 κουταλάκι μπαχάρι
  1. Πολτοποιούμε το μπέικον στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε με τον κιμά, το αυγό,το ψωμί , το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να δέσουν τα υλικά.
  2. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Τα μεταφέρουμε σε ένα μία κατσαρόλα και αδειάζουμε το τηγάνι από το λάδι. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με αυγογδάρτι να μην σβολιάσει.Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  3. Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος καρυκεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου.

Σας προτείνουμε